הזכוכית קיימת כבר אלפי שנים, בצורתה הטהורה היא חומר שקוף חזק באופן יחסי ועמיד בפני שחיקה. לאריזות זכוכית יש יתרונות רבים כמוצר אריזה. היא עשויה מחומרים טבעיים, היא קלה לעיצוב לא מאבדת מצורתה ומזון נשמר בה טרי לאורך זמן רב יותר. לכל אחד מאיתנו יש בבית לא מעט אריזות זכוכית, כשאנו משליכים אותן למיחזור אנו מעניקים לזכוכית חיים חדשים ונמנעים מלפגוע בסביבה ובמשאבי הטבע.
הזכוכית אמנם מתכלה באופן טבעי אך רק אחרי מיליוני שנים ובזמן זה היא תופסת מקום רב באדמה
מחזור זכוכית מונע את הטמנתה בקרקע וגם חוסך בחומרי הגלם הנדרשים לייצור זכוכית חדשה, בעיקר חול ההולך ומתכלה בעולם המודרני. בתהליך המחזור הזכוכית זוכה בחיים חדשים כשהיא הופכת לזכוכית חדשה. חשוב לדעת, שזכוכית ניתן למחזר שוב ושוב מבלי לפגוע באיכותה
זכוכית נאספת למִחזור בנפרד בכדי לא לפצוע ולפגוע בתהליכי המִחזור של חומרים אחרים הנאספים בפחי מִחזור שונים. בארץ, את אריזות הזכוכית יש להשליך לפחים הסגולים, משם הן נאספות לתחנת אחסון והמכלה ונשלחות במכולות אל מפעלי מִחזור זכוכית בחו"ל.
זכוכית עוברת ניקוי יסודי וגריסה על ידי מתקן גריסה גדול. בשלב הבא מתיכים את הזכוכית, כל קבוצה על פי צבעה. ההתכה מתבצעת במיכל גדול, שהחום בו מגיע ל-1500 מעלות צלזיוס. אז יוצקים את הזכוכית המותכת אל תוך תבניות המקנות לזכוכית הנוזלית את צורתה החדשה, בהתאם למוצר הבא שתהיה.